hr-HRsl-SI
Search
Search Open/Close
Open/Close Header Details
Mješana pizza Tasty.hr

Mješana pizza Tasty.hr

Tijesto

Za jednu pizzu potrebno je 250 grama glatkog brašna, pola paketića suhog kvasca, malo soli, mlake vode, maslinovo ulje

Priprema

Umijesiti sve sastojke redom brašno, kvas, voda, sol i ulje. Tijesto je potrebno mijesiti desetak minuta dok se ne počne dizati. Nakon što se tijesto počne dizati, ostavite ga 10 minuta u posudi, ponovno promijesite te staviti tijesto u najlonsku vrećicu i hladnjak da odstoji. Idealan rezultat se postiže ako tijesto odstoji 24 sata u hladnjaku, ali to vrijeme može biti i kraće, ili ako nemate vremena, tijesto možete koristiti odmah.
 

Umak

Za jednu pizzu potrebno je 1.5 dl pasirane rajčice, malo maslaca, maslinovo ulje, šećer, sol, papar, mljevena paprika, origano

Priprema

Otopite maslac u koji se zatim doda pasirana rajčica. Nakon što se rajčica malo prokuha, dodajte  šećer, sol, papar, mljevenu papriku, maslinovo ulje, origano. To sve dobro prokuhati.

Nadjev

Za jednu pizzu potrebno je:

 • 50 g šunke
 • 100 g gauda sira
 • 50 g mozzarela sira
 • 4 šampinjona
 • paprika svježa ili iz staklenke
 • luk (po mogućnosti mladi luk)
 • 1 žlica vrhnja

Priprema

Šunku narezati na male šnite. Naribati gauda sir. Mozzarelu narezati na tanke ploške. Šampinjone također narezati na tanke ploške. Luk narezati na tanke kolute.

Priprema pizze:

Tijesto ostaviti da odstoji 15 minuta prije pripreme na sobnoj temperaturi. Tijesto razvaljati do željene veličine, oko 30 cm promjera.

 1. Na razvaljano tijesto dodajte umak od rajčice koji ste pripremili.
 2. Nakon umaka dodajte šunku.
 3. Na to dodajte naribani sir.
 4. Dodajte mozzarelu.
 5. Dodajte papriku.
 6. Dodajte šampinjone.
 7. Dodajte vrhnje.
 8. Posložiti kolute luka.
 9. Pospite s origanom.

 

Pečenje:

Pizzu pecite na Tasty kamenu za pečenje oko 5 minuta.

 

SAVJET Kako jednostavno prebaciti pizzu na zagrijani kamen

Pizzu na kamen možete prebaciti pomoću drvene lopate ili špatule. Ako nemate špatulu ili niste dovoljno vješti, pizzu možete napraviti i na papiru za pečenje te ju s papirom prenijeti na kamen. Pri tome papir za pečenje neće utjecati na kvalitetu pečenja pizze.

Rasprostrite papir za pečenje na vašoj radnoj plohi. Na papir stavite razvaljano tijesto te dodajte nadjev na tijesto. Izrežite višak papira oko pizze da ne smeta. Pizzu s papirom prenesite na drvenu lopatu, dasku za rezanje ili slični predmet dovoljno velik da na njega možete staviti pizzu. Otvorite pećnicu, ako to vaša pećnica dozvoljava izvucite rešetku, te pizzu zajedno s papirom prenesite na kamen. Pečenu pizzu izvadite zajedno sa papirom. Izvadite papir ispod pizze i pizza je spremna za rezanje.

Print
6539 Rate this article:
3.8
Back To Top